Biografie

Mijn naam is Tonia Wezerijn en ik woon in Zaandam (Nederland). Ik was een dromerig kind en las graag sprookjes, mythen en legenden en leefde deels in een fantasiewereld. Een wereld die ik ook nu nog regelmatig bezoek, wegdromend boven een boek of gewoon in gedachten. Ik ben ook altijd graag creatief bezig geweest. Vroeger tekenen en knutselen, naderhand kleding maken en klussen in huis.

Eind 1996 zag ik in een bloemenwinkel, in een vitrine, enkele paddenstoelen met gezichtjes staan … Dat was liefde op het eerste gezicht!
Het begin van een nieuwe hobby: (fantasie) figuren boetseren. Een heerlijke hobby die mij in staat stelt om mijn fantasie op een creatieve manier werkelijkheid te laten worden.

De materialen die ik gebruik zijn zowel aan de lucht drogende kleisoorten als polymeer kleisoorten, zoals ProSculpt en Living Doll. De figuren variëren in hoogte van ca. 20 tot 60 cm. Iedere figuur is uniek en volledig met de hand geboetseerd.

Een aantal figuren is inmiddels verhuisd naar een liefdevol thuis. Hebt u belangstelling voor een figuur, stuurt u mij dan even een e-mail.

Hartelijk dank voor uw bezoek!

Liefs,

Tonia